TurboCAD Forums

The Ultimate Resource for TurboCAD Knowledge

Register
 
When replying to a specific statement be sure to quote the previous post.

ghost objects in drawing with hidden line render
Read 1594 times
* July 10, 2019, 05:59:44 AM
I have a drawing where objects that are no longer in the drawing appear in hidden line rendering and can not be selected or removed.

This program has just wasted hours of my work.  I had to select the real objects and put them in a new drawing. Now I have re do all my paper spaces and re dimension again. 

look at model space and put on hidden line render and see part appear that should not be there.

Im not happy.



*Removed file attachment
« Last Edit: July 12, 2019, 04:11:31 PM by Brian Kerr »

Logged


* July 10, 2019, 08:04:31 AM
#1
Open your drawing in v 2018 PP and did not see any problems at all, there was 6 different "Groups" of objects in it, nothing change from Native  to Hidden line and back again.
I use Native Draw = GDI and flicker free as i dont have RedSDK installed in v 2018

Did you try to close TC down and restart/ open the drawing again ??, as TC like to keep memory if he get it :)

Torfinn

Logged
V20, V21, 2015/ 16/ 17/ 18/ 19 Pro. Platinum
Deluxe 2015/ 16/ 19
RedSDK enabled
Windows 10 Home Premium 64 bit, 32 GB
NVIDIA Geforce GTX 780m, 1 GB


* July 10, 2019, 08:10:36 AM
#2
ill give it a try … I use GDI too.

That worked thanks.   This program drives me nutz.   I want to be a beta tester again.

I was a beta tester from v7 to v16.2
« Last Edit: July 10, 2019, 08:14:42 AM by Brian Kerr »

Logged


* July 10, 2019, 09:18:17 AM
#3
Brian,

I was able to replicate the ghosts in your drawing.  Several elements in black lines and one in color.  They only appeared in hidden line view in model space and not in wireframe or quality rendering.  When I started to move things around and look at their behavior, they disappeared and I could not get them back.  I downloaded the file several more times and restarted TC to no avail.  I could not find them again.

Toshiba Satellite S855D
AMD A10-4600 APU Radeon HD 2.3 GHz
16 GB Ram  Windows 7 Home Premium SP1
TC 2018 PP Ver. 25.0 Build 49.0

Logged
TC 2016 Pro Plat 64b ver 25 build 49  Win7 Pro 64B SP1
Intel i5 6500 3.2G 16GB DDR4-2400 RAM
Motherboard MSI Z170-A  Video Card Nvidia GTX960  Monitor Asus 27" 2560 x 1440


* July 12, 2019, 04:07:03 PM
#4
I keep haneing the problem. In almost every drawing. I even tried repair and reinstalled .

Logged


* July 12, 2019, 08:52:15 PM
#5
Brian I had a similar issued with an object that was selected as a parttree part modified and then I used breakapart to convert it to an acis object, then the bounding box became visible with no object/part within. Thete was most likely other actions on this part/acis object that I performed, this happened about 2 weeks ago.

Honestly I cant remember how I got rid if the empty bounding box, but it did go away.

I suggest you attempt to verify what the original object was by getting all known entities separated and into a new drawing and then identify the likely culprit. Make a backup 1st.

If this is not feasible then can you selectively hide one object at a time via layers and confirm in hidden line render. Your attachent was deleted can you repost?


Logged
Daz
TCW V21, 2015-2019 PP, Animation Lab V5.2 & Redsdk enabled, LightWorks rendering mostly.


* July 12, 2019, 08:54:21 PM
#6
Graphics card or driver issue????

Logged
Daz
TCW V21, 2015-2019 PP, Animation Lab V5.2 & Redsdk enabled, LightWorks rendering mostly.