TurboCAD Forums

Turbo Talk => FAQs => Topic started by: Ehtisham Mehmood IMSI on July 29, 2019, 04:40:25 AM

Title: "Decal color" isn't updated in left panel when set to "None" in right panel:
Post by: Ehtisham Mehmood IMSI on July 29, 2019, 04:40:25 AM
Issue:

"Decal color" isn't updated in left panel when set to "None" in right panel:

Solution:

This is not an issue.

Reason:

LightWorks decals shaders are not supported in Advanced Render Style mode (by default in Render Studio).
To use decals shaders, it is required to switch render mode to Quality Render mode.
Title: Re: "Decal color" isn't updated in left panel when set to "None" in right panel:
Post by: John R on August 09, 2019, 02:19:42 PM
A picture might help to show what ‘doesn't’ happen in Advanced LightWorks rendering.
Title: Re: "Decal color" isn't updated in left panel when set to "None" in right panel:
Post by: Dean on September 16, 2019, 11:03:16 AM
Issue:

"Decal color" isn't updated in left panel when set to "None" in right panel:

Solution:

This is not an issue.

Reason:

LightWorks decals shaders are not supported in Advanced Render Style mode (by default in Render Studio).
To use decals shaders, it is required to switch render mode to Quality Render mode.

I often wondered about that.
Sounds more like a limitation or quirk.
Why can't it be fixed  ;D
Title: Re: "Decal color" isn't updated in left panel when set to "None" in right panel:
Post by: John R on September 16, 2019, 03:22:41 PM
I often wondered about that.
Sounds more like a limitation or quirk.
Why can't it be fixed  ;D

I doubt if many people use this due to all the hoops/settings one has to jump through to get a properly placed decal. It's probably easier to fight with the UV Mapping tool or create an actual label with the material applied.