TurboCAD Forums

Turbo Talk => Wish List => Topic started by: to on September 12, 2018, 08:00:24 AM

Title: kill or stop process
Post by: to on September 12, 2018, 08:00:24 AM
Every so often I get a part that  gets locked up and it says not responding and it just loops and goes on sometimes a very long time sometimes more than an hour before a window comes up close the program.
I  wish there was a command in the menu to stop the process as I know it is going to not respond and keep looping or doing what ever it does. Some where a button in the top bar preferably red to hit or menu command to stop the file from going on and on. As per say killing the process and taking me back to the file or closing it.
Title: Re: kill or stop process
Post by: Jason B on September 12, 2018, 09:17:39 AM
The problem with that is if TCAD is locked up, it probably won't respond to the command. When I get the infinite loop of not responding, I kill it in the Task Manager.
Title: Re: kill or stop process
Post by: to on September 13, 2018, 12:03:22 PM
 Jason;
Could you please explain how you do that, the steps you take . I would really like to know how to do that rather than sitting 1- 2 hrs waiting for it to crash!
Title: Re: kill or stop process
Post by: Tim Stewart on September 13, 2018, 12:53:31 PM
   
   Step 1 - Right click on the Taskbar and then select Task Manager.

   Step 2 - Right click on TurboCAD and then select End task.

I hope this helps.

Regards Tim
Title: Re: kill or stop process
Post by: murray dickinson on September 13, 2018, 09:36:35 PM
You can generally kill it by clicking the top-RH close button.  Within a few seconds a Windows dialogue tells you that the program is not responding (surprise!) and asks whether you'd like to close it now or wait until it responds.  Decisions, decisions. 
Title: Re: kill or stop process
Post by: to on September 29, 2018, 07:37:00 AM
DISASTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DO NOT DO THIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
It blew away TC changed menu's removed toolbars !
I repeat do not do this!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Title: Re: kill or stop process
Post by: Andy H on September 29, 2018, 09:02:47 AM
DISASTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DO NOT DO THIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
It blew away TC changed menu's removed toolbars !
I repeat do not do this!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I must have been lucky.  Over the years I've had to kill TC using the Task Manager - End Task, quite a few times (and had to do it a few days ago).  I don't remember ever having a problem with TC when it was restated.  I do not use Murrays method though to terminate a 'stuck' or crashed TC.

The only problem I could foresee is, if TC was in the process of saving things like current.xml, desktop etc. at the time it was shut down, I think saving these things normally occurs when one closes TC using the normal process.
Title: Re: kill or stop process
Post by: John R on September 29, 2018, 10:56:16 AM
Another thing to remember when doing a 'forced shutdown', go to the folder where the drawing is located and delete the "*.dwl" file. If the DWL file is left behind, the drawing will open in a "read-only" state, because the program thinks someone else is using the file.
Title: Re: kill or stop process
Post by: to on October 01, 2018, 07:10:09 AM
Found out what happened not so much a disaster it changed to Autocad style it was easy to change back in customize settings but I was puzzled at first had not even tried that before. It is so strange it changed things .
But it did work just be ready for  changes. Thank You