TurboCAD Forums

The Ultimate Resource for TurboCAD Knowledge

Register
 
The purpose of these forums is to discuss TurboCAD.  Please keep the discussion of other products to compatibility issues or how the other software’s can be used with TurboCAD.


company logo on pdf
Read 209 times
* November 05, 2018, 02:25:39 PM
Hi all
Could anyone help me solve this please?
I have a company logo in my layouts which disappears when I save as a pdf
I've tried .jpeg and .bmp and both are embedded
It shows in the print preview
It works when I print to pdf but I can't use the layers tool when I create a pdf this way
This is driving me a bit nuts
Thanks in anticipation

Logged


November 05, 2018, 04:15:52 PM
#1
Install the (free) CutePDF printer driver (or some other, if you prefer) and try to print to it instead of saving as PDF.  Let us know what happens.


Jeff

Logged
TC Pro Platinum 2018, 2017, 2016 & 2015 (all with LightWorks & RedSDK) & V21
System: i7-5820K @ 3.30GHz, ASRock X99 Extreme4, 16GB DDR4-2133 RAM, Gigabyte GTX 970, Samsung NVMe SSD 950 (256GB), Windows 7 Pro (64-bit) SP1


November 05, 2018, 04:16:21 PM
#2
Or you could upload the file here and let us look at it.


Jeff

Logged
TC Pro Platinum 2018, 2017, 2016 & 2015 (all with LightWorks & RedSDK) & V21
System: i7-5820K @ 3.30GHz, ASRock X99 Extreme4, 16GB DDR4-2133 RAM, Gigabyte GTX 970, Samsung NVMe SSD 950 (256GB), Windows 7 Pro (64-bit) SP1


* November 05, 2018, 04:56:15 PM
#3
What Version and Edition are you using? I didn't have a problem saving a drawing as a PDF with an image (BMP) present in Deluxe 2018.

Logged
John R.

V17—V21, 2015—2018
Designer, Deluxe, Expert, Basic, Platinum
RedSDK enabled, except in 2018
Windows 10, 64-bit


* November 06, 2018, 03:39:52 AM
#4
The logo remains when I PRINT to pdf but the layers tool doesn't come up. I've tried PrimoPDF and CutePDF. I am under the impression that layers don't export when you PRINT to pdf
Is there a setting I'm missing in order to get the logo to appear when I SAVE to pdf?

I'm using TC Delux 20.0. on Win 10.

Logged


* November 06, 2018, 03:51:18 AM
#5
sorry. it's not letting me post with an attachment

Logged


* November 06, 2018, 04:26:09 AM
#6
sorry. it's not letting me post with an attachment

How big is the file. The forum limit used to be around 4meg, but I don't know if it still is.  What happens if you put just the logo into a blank drawing and publish that to pdf.  I tried in an old v16 deluxe and 2016  as I don't have v20 deluxe,  I didn't find any problem. 

 

Logged


* November 06, 2018, 05:26:35 AM
#7
ok, try this

Logged


* November 06, 2018, 05:46:08 AM
#8
Your file worked okay for me in TurboCAD Deluxe 20.2, in that it saved with the image. Only layers that contained objects were saved; 0 & Layout.

Logged
John R.

V17—V21, 2015—2018
Designer, Deluxe, Expert, Basic, Platinum
RedSDK enabled, except in 2018
Windows 10, 64-bit


* November 06, 2018, 05:58:50 AM
#9
Thanks John R
Can anyone shed any light on why it's working forJohn but not me?

Logged


* November 06, 2018, 06:17:04 AM
#10
I dont have v 20 anymore on this machine, so tested in v 2015 and it work like a charm, no problem

What i do remember was more common earlier is that after a Print to PDF, some object could "hide" and sometimes absolutly everything in P Space.
So i used Ctrl + a and then Bring to Front, so maybe something like that could be related to your problem.

Torfinn

Logged
V18, V19, V20, V21, 2015/ 16/ 17/ 18 Pro. Platinum
Deluxe V20, V21, 2015/ 16/ 17
RedSDK enabled
Windows 10 Home Premium 64 bit, 32 GB
NVIDIA Geforce GTX 780m, 1 GB


* November 06, 2018, 06:28:23 AM
#11
Thanks Torfinn good idea but unfortunately it didn't work.
anybody else have anything?

Logged


* November 06, 2018, 08:00:46 AM
#12
You mentioned v20.0.  is this correct or a typo.  If this is correct (help menu =- about TC).  you could try updating to the v20.2 which John used.  updates and full builds on this page. If you have a spare computer, you could install the full build on it using your existing serial number, (though you may need a new activation key) and see how that works with your file.
Old picture.
« Last Edit: November 06, 2018, 11:19:44 AM by John R »

Logged


* November 06, 2018, 11:18:52 AM
#13
You mentioned v20.0.  is this correct or a typo.  If this is correct (help menu =- about TC).  you could try updating to the v20.2 which John used.  updates and full builds on this page. If you have a spare computer, you could install the full build on it using your existing serial number, (though you may need a new activation key) and see how that works with your file..

I looked through the old V20 BUG board and there were problems saving images to PDF in the early Builds of V20. I dug up my "Image Tests" drawing and saved it as a PDF. The WMF format was the only one that would not save properly out of the 9 image formats. Version 19 would only save the BMP format in a PDF, which is probably like Version 20.0. Picture, I believe, was from Version 20.1.
« Last Edit: November 06, 2018, 11:23:57 AM by John R »

Logged
John R.

V17—V21, 2015—2018
Designer, Deluxe, Expert, Basic, Platinum
RedSDK enabled, except in 2018
Windows 10, 64-bit