TurboCAD Forums

Turbo Talk => General Discussion => Topic started by: Strika on October 09, 2011, 12:26:25 PM

Title: Adding new font to TC
Post by: Strika on October 09, 2011, 12:26:25 PM
Hi Guys,

I have searched for an answer and there are some solutions but having tried them all with no success I thought Id see if anyone had any more bright ideas. I have a specific font I need to use in TC (a clients custom logo font), the font has loaded fine onto my comp, I can use it in every other program, other than TC.

Any ideas?

Cheers,
Charles
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: wd on October 09, 2011, 01:09:55 PM
Would the two links below offer any comfort?The suggestions there is the prefer method.


http://forums.turbocad.com/index.php/topic,5219.0.html


http://forums.turbocad.com/index.php/topic,363.0.html
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: Strika on October 09, 2011, 01:26:45 PM
Thanks for the suggestion, I tried both of those and still no luck. I cant even get it to show the font in the font selection pallet, its like it doesn recognise it at all.

I have also tried copying the OTF into the TC  font folder with no luck. Perhaps open font type (OTF) is not an accepted format in TC?
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: wd on October 09, 2011, 03:27:59 PM
May be post the font in a zip file and let some one else give it a try.
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: Strika on October 09, 2011, 03:38:45 PM
Good idea, file attached :)
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: Henry Hubich on October 09, 2011, 06:44:07 PM
No luck here. Word recognizes it, but TCad does not.

Henry H
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: wd on October 09, 2011, 08:46:36 PM
Would a TTF be acceptable?It loads in Tc.The availability is at the following link.I had the same results as Henry,

http://www.mediafont.com/font-11130-hurtmold_.html
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: seasdes on October 09, 2011, 11:43:37 PM
I have had similar problems with other CAD software not recognising some fonts. Must be something special about CAD software.
Title: Re: Adding new font to TC
Post by: Strika on October 10, 2011, 01:12:57 PM
Would a TIFF be acceptable?It loads in Tc.The availability is at the following link.I had the same results as Henry,

http://www.mediafont.com/font-11130-hurtmold_.html

Perfect! Thanks Wd! Obviously OTF is just not supported

Thanks again for the help everyone