TurboCAD Forums

Turbo Talk => Problems => Topic started by: Paul Ashman on November 13, 2017, 03:36:15 PM

Title: My stuff is spontaneously changing dimension, location by up to .02".
Post by: Paul Ashman on November 13, 2017, 03:36:15 PM
My platform TCAD 21.2 build 71.0 running on HP 350 G1 6GB RAM, Core i3 4005U 1.7GHz, 471/680GB on HDD available.  Win10.0.15063.

I am trying to make a model whose dimensions consistently read to .0005".  Even just making the box to start out with, I have to police the dimensions and re-input them, because they keep changing.   When I snap the handle of an object to something, I have to correct at least one dimension, which goes off by an amount that is often more than .001".  By the time I have done two boolean subtractions, policing the dimensions and coordinates at every step, and keying in every dim to .000001",  there is still a linear error in some places up to .02".

What on earth is going on?
Title: Re: My stuff is spontaneously changing dimension, location by up to .02".
Post by: Jeffin90620 on November 13, 2017, 06:08:50 PM
Without seeing your file, I am inclined to believe that your setup doesn't have enough precision.  I typically work with 10 digits.  If you only have 4 (or even 5), you will get round-off errors when you create or modify objects.


Jeff
Title: Re: My stuff is spontaneously changing dimension, location by up to .02".
Post by: Tim Stewart on November 14, 2017, 01:04:21 AM
Hi Paul,

    as Jeff suggested, your first port of call should be Drawing Setup.

Regards Tim